Dobra kuća: Nakon 25 godina Sigourney Weaver i Kevin Kline ponovno zajedno

Dobra kuća je šarmantna i lijepa drama koja donosi  jednu od najboljih izvedbi Sigourney Weaver u zadnjih nekoliko godina dostojnu nagrada.

Trostruka dobitnica nominacija za Oscara Sigourney Weaver je u jednoj od najhrabrijih i najemotivnijih uloga u svojoj legendarnoj karijeri kao Hildy Good, duhovita i dominantna agentica za nekretnine iz Nove Engleske čiji se svijet počinje raspadati kad je prisiljena suočiti se s vlastitim demonima i štetom koju je nanijela svojoj obitelji, prijateljima i vlastitoj budućnosti.

Dobra kuća (The Good House) Weaver, Baccarin, D'Angelo
Morena Baccarin, Sigourney Weaver i Beverly D’Angelo u filmu Dobra kuća © Lionsgate

Hildy je zabavnija kad pije, dok ne pretjera. Ona odbija priznati da ima problem, unatoč intervenciji koju su izvele njezine odrasle kćeri. Dok Hildyna bivša pomoćnica (Erbe) namjerava postati njezina glavna suparnica u prodaji luksuznih nekretnina u njihovu gradu, Hildyn posao – zajedno s njezinim samopouzdanjem – se počinje urušavati. Budući joj je novac potreban i želi biti neovisna, Hildy se počinje sprijateljavati s novopridošlom Rebeccom (Baccarin) koja krije tajnu koja bi Hildy mogla uvaliti u probleme.

Kad Hildy sretne svoju bivšu srednjoškolsku ljubav, Franka Getchella (Kline), koji je sada lokalni građevinski poduzetnik, njihova obnovljena romansa razbuktava dugo zakopane emocije koje će Hildy potaknuti na obračun s jedinom osobom koju je izbjegavala desetljećima: samom sobom.

Film Dobra kuća režirali su Maya Forbes (Kralj Polke, Infinitely Polar Bear) i Wally Wolodarsky (Viđanje s drugima, Muške sestre), na temelju romana Ann Leary.

U filmu glume nominirana za Oscara Sigourney Weaver (franšiza Alien, Avatar), dobitnik Oscara Kevin Kline (Riba zvana Wanda, Bobovi hamburgeri), nominirana za Emmy Morena Baccarin (franšiza Deadpool, Gotham), nominiran za Emmy Rob Delaney (Katastrofa, Čovjek koji je pao na Zemlju), David Rasche (Nasljeđe, Spaliti nakon čitanja), Rebecca Henderson (Ruska lutka, Projekt Anna), Molly Brown (Milijarde, Maturantica) i Kathryn Erbe (Odjek smrti, Grad na brijegu).

Dobra kuća (The Good House) Kline, Weaver
Kevin Kline i Sigourney Weaver u filmu Dobra kuća © Lionsgate

Dobra kuća je treća suradnja Sigourney Weaver i Kevina Kleina gdje su oboje u glavnim ulogama. Zajedno su glumili u romantičnoj komediji Dave (1993) gdje Kline glumi predsjedničkog dvojnika, a Weaver prvu damu u koju se on zaljubljuje, dok u drami oskarovca Ang Leeja Ledena oluja (1997) glume ljubavnike.

Glumci su izvrsni i nose cijeli film, no većina filmova ovog tipa često završava na streaming platformama, što je doista šteta jer nam baš ovakvih naslova sa glumcima ovog kalibra nedostaje na velikim ekranima.

Bio vaš večernji izlazak u kino sa društvom ili romantične prirode, Weaver i Kline će vas sigurno osvojiti svojim šarmom.

U kinima od 29.09.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Sigourney Weaver, Kevin Kline, Morena Baccarin, Rob Delaney, David Rasche, Rebecca Henderson, Molly Brown, Kathryn Erbe
     REŽIJA: Maya Forbes, Wallace Wolodarsky
     SCENARIJ: Thomas Bezucha, Maya Forbes, Wallace Wolodarsky, Ann Leary (temeljeno na knjizi)
     PRODUCENTI: Jane Rosenthal, Aaron Ryder, Berry Welsh
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Holly Bario, Erika Hampson, Robert Kessel, Christos V. Konstantakopoulos, Steve Samuels, Jeff Skoll
     ŽANR: komedija, drama

     O autoru

     O autoru