Dirljivim videom obilježen 10. rođendan ‘Snježnog kraljevstva’

Scenaristica i suredateljica Jennifer Lee potvrdila da je počela produkcija trećeg nastavka, ali i to da ga ona i  Chris Buck neće režirati.

Disney je kratkim videom obilježio proslavu 10. godišnjice filma Snježno kraljevstvo (Frozen, 2013.). Naime, slojevita i neobična priča koja ističe obitelj kao temelj svih odnosa, premijerno je prikazana 19. studenoga 2013. u holivudskom kinu El Captain, i vrlo brzo postala globalni kulturološki fenomen.

Sestre Elza i Ana osvojile su isprva srca i djece i odraslih, no kako njihova popularnost nije jenjavala, u roditelja je početno oduševljenje splašnjavalo, no ne i u djece.

Glazba, jedna od vrlina filmova

Tek šest godina nakon originalnog filma snimljen je nastavak, Snježno kraljevstvo 2 (Frozen 2, 2019.), oba filma režirali su Chris Buck i Jennifer Lee, a Lee potpisuje i oba scenarija. Iako nastavak nije imao isti efekt kao film iz 2013., dobio je pohvale i publike i kritike, a one su se odnosile na animaciju, produkciju i, dakako, soundtrack.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Pjesma “Let It Go” (u hrvatskom prepjevu “Puštam sve”) dobro je poznata svima, a nju, kao i ostale pjesme za prvi, ali i drugi film, napisao je bračni par Kristen Anderson-Lopez i Robert Lopez te skladatelj Christophe Beck.

     Veliki hit okosnica je videa u koji podsjeća na dirljive trenutke sestara Elze i Ane, ali i trajnu magiju koju je film unio u živote brojnih gledatelja diljem svijeta. Upravo je moć pripovijedanja i osjećaj topline oko srca koji ostaje nakon gledanja filma glavni “sastojak” uspjeha koji Disney uspješno koristi u kreiranju bezvremenskih klasika.

     Počela produkcija “trojke”

     U nedavnom interv”uu za ComicBook.com, Jennifer Lee, glavna kreativna direktorica Walt Disney Animation Studiosa i suredateljica oba filma Snježno kraljevstvo, nije krila  uzbuđenje zbog planiranog Snježnog kraljevstva 3,a slično je reagirala i glumica i pjevačica, Idina Menzel, koja je Elzi posudila glas u oba filma. Ona je, naime, potvrdila da će to učiniti i u trećem te rekla da još ne zna točno detalje priče novog filma.  

     Repriziranje glasovne uloge Olafa potvrdio je i glumac, komičar i pjevač Josh Gad, a oni koji se povlače su Jennifer Lee i Chris Buck koji će režiju prepustiti nekome drugome.

     Službeni datum izlaska Frozen 3 tek treba biti objavljen, no očekuje se da će stići u kina u drugoj polovini 2025. godine.

     O autoru

     O autoru