Najavljen datum objave dugoočekivanog filma o Amy Winehouse

Biografska drama o svjetskoj zvijezdi koja je osvojila pet Grammyja nastajala je otkako je Amy Winehouse preminula 2011., u 28. godini života.

Nove fotografije i datum objave filma dobre su vijesti za sve one koji s nestrpljenjem očekuju biografski film o neprežaljenoj britanskoj pjevačici Amy Winehouse.

Dakle, sada je poznato da bi film u SAD-u s prikazivanjem trebao započeti 10. svibnja 2024., a nove objavljene fotografije jasno daju do znanja da je 27-godišnja britanska glumica Marisa Abela bila odličan izbor za ulogu prerano preminule pjevačice s obzirom na to da slike pokazuju nevjerojatnu sličnost s glazbenom ikonom.

Slike sa snimanja pokazuju nevjerojatnu sličnost Marise Abela sa slavnom pjevačicom (Foto: Focus Features)

Budući da je riječ o jednoj od najpoznatijih pjevačica u povijesti glazbe, ne čudi da je Amy Winehouse već bila tema nekoliko, uglavnom dokumentarnih, filmova. Među njima svakako je najznačajniji Amy (2015.), objavljen, dakle, četiri godine nakon njezine smrti, za koji je redatelj Asifa Kapadia nagrađen Oscarom (za najbolji dokumentarni film).

Prema najavama, film bi trebao dati uvid u Winehousein uspon do slave i objavljivanje njezinog revolucionarnog studijskog albuma “Back to Black”. Također se navodi da će film prikazati ženu “od krvi i mesa” koja stoji iza glazbenog fenomena. Redateljica filma je Sam Taylor-Johnson, scenarist Matt Greenhalgh, a njih je dvoje već surađivalo na glazbenom dokumentarcu John Lennon: Dečko koji ne obećava (Nowhere Boy, 2009.), koji se temelji na biografiji Julije Baird o njezinom polubratu, Johnu Lennonu.

Dakle, glavnu ulogu tumači Marisa Abela, a uz nju, glumačku postavu čine i Jack O’Connell kao Amyin bivši suprug Blake Fielder-Civil, Eddie Marsan kao jazz pjevač i Amyin otac Mitch Winehouse, Lesley Manville kao Amyina baka Cynthia Winehouse čije je ime imala tetovirano na desnoj ruci dok majku Janis Winehouse-Collins glumi Juliet Cowan.

Upravo nam ova lista glumaca otkriva da će u filmu, osim onog ranog perioda pjevačičinog života (od jazz glazbenice do nagrada i priznanja), biti riječi i o njezinom odnosu s bivšim suprugom koji ju je “gurnuo” u ovisnost, ali i odnosima s ostalim članovima njezine uže obitelji.

Biografska drama o svjetskoj zvijezdi koja je osvojila pet Grammyja nastajala je otkako je Amy Winehouse preminula 2011., u 28. godini života.

O autoru

O autoru