Darren Aronofsky režira biografski film o Elonu Musku

Film će biti sniman prema Walter Isaacsonovoj autoriziranoj biografiji o Elonu Musku koja je izašla ovog rujna.

S holivudskim štrajkovima iza sebe, vrijeme je da se svi vrate na posao i krenu snimati. To će upravo učiniti Darren Aronofsky koji će režirati biografski film o kontroverznom tehnološkom mogulu Elonu Musku.

Darren Aronofsky režira film o Elonu Musku za A24

Puck News je objavio a Variety i potvrdio kako je nakon oskarovskog filma Kit (The Whale, 2022.) idući projekt Darrena Aronofskog za A24 biografski film o tehnološkom mogulu, direktoru SpaceX-a, Tesle i vlasniku X/Twittera Elonu Musku. Redateljevo ime je jedino za sada poznato od onih uključenih u film, a priča koju će Aronofsky režirati koristit će autoriziranu biografiju koju je napisao Walter Isaacson kao izvor za scenarij filma. Još uvijek nije najavljen scenarist koji bi ga trebao napisati.

Steve Jobs 2015
Film o Steveu Jobsu iz 2015. sniman je prema Walter Isaacsonovoj knjizi (Foto: Universal)

Prema izvorima Varietyja, navodno se vodio veliki rat za filmska prava na Isaacsonovu knjigu, od strane velikih studija do samih filmaša, no indie studio A24 poznat po svojim hitovima koji nerijetko nisu za širu publiku, pobijedio je sve ostale. Neki od najvećih hitova studija A24 su Sve u isto vrijeme (Everything Everywhere All at Once, 2021.), Naslijeđeno zlo (Hereditary, 2018.), Kit (The Whale, 2022.) i mnogi drugi.

Elonu Musku se sviđa odabir redatelja

Darren Aronofsky bio je nominiran za Oscara kao najbolji redatelj za Crni labud (Black Swan, 2008.), dok ostali filmovi po kojima je poznat su Kit, Hrvač (The Wrestler, 2008.), Rekvijem za snove (Requiem for a Dream, 2000.) i Majka! (Mother!, 2017.). Kako je redatelj već u Hrvaču i Kitu uspio oba puta povratiti karijeru njihovim glavnim glumcima Mickeyu Rourkeu i Brendanu Fraseru, možda će i s Muskovim biografskim filmom uspjeti isto ako izabere zvijezdu koja je posljednjih godina nestala ispred kamera.

Osim Muskove, publicist i politički analitičar Walter Isaacson napisao je biografiju još jedne kontroverzne ličnosti u svijetu tehnologije, onu o bivšem izvršnom direktoru Applea Stevea Jobsa. Njegova knjiga korištena je kao osnova za scenarij Aarona Sorkina, dok je za Kissinger i Nixon (1995.), ekranizaciju Isaacsonove knjige o Henryju Kissingeru scenarij pisao Lionel Chetwynd. Vjerojatnije je da će za biografiju Elona Muska scenarij pisati netko Sorkinovog kalibra budući da je Chetwynd orijentiran većinom na TV filmove. Kako god bilo, Aronofsky će sigurno ostaviti svoj artistički potpis na biografiji Elona Muska, a koji je odabir redatelja kratko komentirao na X-u: “Drago mi je da Darron to radi. On je jedan od najboljih“.

O autoru

O autoru