‘Daddio’: Dakotu Johnson i Seana Penna gledat ćemo u emocionalnoj vožnji New Yorkom

Film Daddio traje 101 minutu, u njemu se pojavljuje ukupno troje glumaca, a mjesto radnje je tek jedno – taksi.

Ukupno troje glumaca te redateljica koja je ujedno i scenaristica čine okosnicu drame Daddio koja će, zahvaljujući odobrenju SAG-AFTRA-e, premijeru imati 10. rujna u sklopu Međunarodnog Toronto film festivala (Toronto Internatinal Film Festival – TIFF).

Daddio najavljuju kao zanimljivu priču o ranjivosti i povjerenju, a cijeli film je zapravo razgovor potpunih stranaca – putnice i vozača taksija – tijekom vožnje od Međunarodne zračne luke John F. Kennedy do Manhattana.

Emocije glavni forte filma

Putnicu glumi 33-godišnja Dakota Johnson, kći glumaca Dona Johnsona i Melanie Griffith, a za volanom taksija našao se 63-godišnji Sean Penn koji nakon premijere Daddija s nestrpljenjem očekuje i premijeru dokumentarca Superpower koji je režirao zajedno s Aaronom Kaufmanom.

Iako sama vožnja taksijem i razgovor dvoje ljudi nije ono što će poput magneta djelovati na publiku da pogledaju film, emocije koje će dvoje neznanaca podijeliti tijekom vožnje, svakako jesu.

Dakle, radnja cijelog filma odvija se u taksiju s tek dvoje glavnih glumaca, a redateljica i scenaristica Christy Hall, zahvaljujući kazališnom iskustvu, zna recept kao naizgled statičnu strukturu učiniti zanimljivom i dinamičnom te iskoristiti ju za fokusiranje na ono što glumci govore o životu, ljubavi i ugodnoj anonimnosti koju takav susret može pružiti.

Dva potpuno različita filmska projekta

Prvi odabir za glavnu žensku ulogu bila je 31-godišnja engleska glumica Daisy Ridley, no ona je, zbog preklapanja projekata u njezinom kalendaru, morala odustati od te uloge te je ona pripala Dakoti Johnson.  

A nakon što je vidimo u ovom neobičnom filmu, Dakotu Johnson imat ćemo prilike gledati u sasvim drugačijim izdanju – kao Madame Web. Riječ je o Sonyjevom Spider-filmskom svijetu u kojem Johnson ima sposobnostimi koje joj omogućuju da vidi događaje koji se događaju oko Spider-svijeta, a film će ponuditi bolje upoznavanje ovog nekonvencionalnog Marvelovog lika kao i njezinog odnosa s ostalim likovima. Sydney Sweeney i Isabela Merced također će glumiti u filmu, a njihovi se likovi suočavaju s još neotkrivenom moćnom prijetnjom. Iako je projekt bio odgođen zbog dvaju štrajkova, premijera ovog filma najavljena je za Valentinovo 2024.  

O autoru

O autoru