Chris Rock režirat će biografski film o Martinu Lutheru Kingu

Film prema knjizi ‘King: a Life’, autora Jonathana Eiga trebao bi snimiti Universal Pictures, a Steven Spielberg spominje se kao izvršni producent.

Rasna pitanja česta su tema stand-up nastupa Chrisa Rocka. Američki komičar, glumac, glazbenik i redatelj jedan je od glavnih glumaca i u filmu Rustin koji kinopremijeru ima 3. studenoga, a koji govori o Bayardu Rustinu, jednom od osnivača legendarnog Marša na Washington. No, čini se da Rock nastavlja djelovati u tom tematskom području jer, prema pisanju “The Hollywood Reportera”, vodi završne pregovore o režiji i produkciji biografskog filma o Martina Luthera Kinga Jr. Riječ je o jednom od najvećih američkih aktivista i zagovornika građanskih prava crnaca, ujedno i, u njegovo vrijeme, najmlađi dobitnik Nobelove nagrade za mir (1964.). Tri godine kasnije je ubijen.

Film bi trebao biti adaptacija biografije “King: a Life”, autora Jonathana Eiga, koja je objavljena u lipnju ove godine. Knjiga predstavlja prvu cjelovitu biografiju poznatog teologa i borca za građanska prava te uključuje i FBI-eve dosjee s kojih je nedavno skinuta oznaka tajnosti.

Izdavač Farrar, Straus i Giroux knjigu predstavlja kao “intiman prikaz Kinga kao hrabrog, ali emocionalno problematičnog pojedinca koji je zahtijevao miran prosvjed dok se borio s vlastitim slabostima i Vladom kojoj je bio ‘na piku'”. Knjiga je nominirana za National Book Award, a film bi trebao snimati Universal Pictures.

Kao izvršni producent filma spominje se Steven Spielberg, a u produkciji će sudjelovati i njegova česta suradnica Kristie Macosko Krieger.

Chris Rock iza sebe ima već nekoliko redateljskih projekata. Tako je redatelj, scenarist i glavni glumac u komediji Napokon slavan (Top Five, 2014.), ali jednosatnog specijala Amy Schumer: Uživo iz kazališta Apollo (Amy Schumer: Live at the Apollo, 2015.) za koji je bio nominiran za nagradu Emmy. Okušao se i u romantičkoj komediji i to kao redatelj, koscenarist, producent i glavni glumac (Mislim da volim svoju ženu/I Think I Love My Wife, 2007.), a redateljski debi imao je u političkoj komediji Odjednom predsjednik (Head of State, 2003.) u kojoj je imao glavnu, ali i ulogu scenarista i producenta.

Ove godine, Chrisa Rocka smo imali prilike gledati u Netflixovom live stand-up specijal Chris Rock: Selective Outrage, prošle godine našao se u zvjezdanoj postavi filma redatelja i scenarista Davida O. Russella, Amsterdam, zajedno uz Christiana Balea, Margot Robbie, Zoe Saldaña, Mikea Myersa, Taylor Swift, Roberta De Nira…

O autoru

O autoru