Chad Michael Murray uloge odabire misleći na svoje troje djece

Nekadašnji ljubimac tinejdžerica, američki glumac Chad Michael Murray, posljednjih 10-ak godina živi povučenim obiteljskim životom, a uloge bira tako da se njegovoj djeci u budućnosti vršnjaci ne bi rugali.

Nekad idol tinejdžerica i maneken, 42-godišnji glumac Chad Michael Murray danas je brižan otac koji se trudi uistinu biti prisutan u životima svoje troje djece: 9-godišnjeg sina, 7-godišnje kćeri te još jedne kćeri rođene prošle godine. Štoviše, uloge bira imaju ponajprije njih troje na umu.  

Murrayja trenutačno možemo gledati u sporednoj ulozi u romantičnoj komediji Mladenkina majka (Mother of the Bride, 2024.), u kojoj glumi s Brooke Shields, Mirandom Cosgrove, Seanom Tealeom, Rachael Harris te Benjaminom Brattom. Ipak, njegovu su karijeru, pogotovo rani dio, obilježile uloge u popularnim televizijskim serijama koje su ga učinile jednim od najpoznatijih lica mlade holivudske generacije u razdoblju od 2000. godine. Naime, glumac je prvu veću pažnju privukao ulogom Tristana DuGrayja u hit seriji Gilmoreice (Gilmore Girls, 2000.-2007.), no slavu je stekao ulogom problematičnog tinejdžera Lucasa Scotta u tinejdžerskoj dramskoj seriji Tree Hill (One Tree Hill, 2003.-2012.). S Hilary Duff predvodio je glumačku ekipu moderne verzije poznate bajke, Pepeljuginu priču (A Cinderella Story, 2004.), a znamo ga i iz filmova Šašavi petak (Freaky Friday, 2003.) te Kuća voštanih figura (House of Wax, 2005.).

Najprije otac, onda tek glumac

Trenutačno ga možemo gledati u jednoj od glavnih uloga u seriji Sullivan’s Crossing (2023.-danas), dakle, posla mu ne nedostaje, no glumac ističe da glumačke angažmane bira imajući na umu svoju obitelj.

“Uloge, posebno otkad mi se sin rodio, pomno biram. Niti jedan roditelj ne želi da se njihovoj djeci rugaju zbog onome čime se bave. Ne želim da moja djeca, primjerice kao srednjoškolci, svoje školske ormariće pronađu oblijepljene tatinom stražnjicom. To ne bi bilo pošteno pa sam odlučio dobro promisliti prije negoli prihvatim neku ulogu”, objasnio je Murray koji je u braku s glumicom Sarah Roemer. On je dodao da se njih dvije trude djeci osigurati mirno djetinjstvo te da mu je, iako voli svoj posao, najvažnije da bude s djecom.

Chad Michael Murray i Brooke Shields
Ulogu u ‘Mladenkinoj majci’ prihvatio jer ga režira Mark Waters, redatelj ‘Šašavog petka’
(Foto: Netflix)

“Vodim računa o tome da sam s njima svaki dan. Putujemo svi zajedno. Primjerice, kad snimam Sullivan’s Crossing, svi smo tamo pa se poslije snimanja mogu poigrati s djecom. To ne znači da zapostavljam posao, da mi je važnija ova očinska uloga, nego da moram dobro organizirati vrijeme kako bih i poslovno i privatno dao sve od sebe”, pojasnio je Chad Michael Murray.

Podrška obitelji

“Važno mi je da je obitelj uz mene gdje god išao. I ne bih to mijenjao ni za što! Niti jedna odlična uloga ne može nadmašiti onu obiteljsku!”, smatra Murray.

U razgovoru za Entertainment Tonight, osvrnuo se i na eventualne projekte koje bi volio raditi te je spomenuo nastavak Pepeljugine priče, odnosno repriziranje uloge Austina Amesa, iako to nije nešto što je Warner Bros. spominjao.

A na razmišljanje o nastavku potaknula ga je kći koja je nedavno pogledala film iz 2004. Osim toga, Murray je rekao i da bi se rado opet našao na setu s Jamie Lee Curtis i Lindsay Lohan, u najavljenom nastavku Šašavog petka koji režira Mark Waters. Zapravo, upravo je imajući na umu tu fantastičnu komediju i pristao na ulogu u rom-comu Mladenkina majka koji je također režirao Mark Waters.

O autoru

O autoru