Cameron Diaz pridružuje se Keanuu Reevesu u novoj komediji Jonaha Hilla?

Ove godine bit će objavljen prvi film Cameron Diaz nakon 10-godišnje stanke – Back in Action  – a već se priča o njezinom novom glumačkom angažmanu.     

Čini se da je završila glumačka mirovina 51-godišnje Cameron Diaz. Naime, nakon što je 2018. godine objavila da se nakon 40 snimljenih filmova povlači iz Hollywooda kako bi se posvetila obitelji, glumica je samo četiri godine kasnije objavila da će s Jamiejem Foxxom snimiti film pod (prigodnim) naslovom Back in Action, a sad se šuška da upravo dogovora detalje o suradnji s Keanuom Reevesom u filmu Outcome Jonaha Hilla.

No krenimo redom i podsjetimo da je, danas jedna od najprepoznatljivijih, glumica filmom Maska (The Mask, 1994.) napravila preokret u svom profesionalnom životu te je karijeru modela zamijenila glumačkom. Slijedile su uloge u nizu popularnih filmova poput rom-coma Svi su ludi za Mary (There’s Something About Mary, 1998.), fantastične dramedije Biti John Malkovich (Being John Malkovich, 1999.) koja joj je omogućila (jedinu) nominaciju za Oscara, akcijske komedije Charliejevi anđeli (Charlie’s Angels, 2000.), animiranog filma Shrek (2001.) u kojem je posudila glas princezi Fioni, kriminalističke drame Martina Scorsesea Bande New Yorka (Gangs of New York, 2002.) ili pak novijeg blagdanskog klasika Ljubav i praznici (The Holiday, 2006.) čiji fanovi iz godine u godine u prosincu prizivaju nastavak.

Treća suradnja

Posljednji film u kojem smo je imali prilike gledati je glazbena dramedija Annie, redatelja i scenarista Willa Glucka u kojem je glumila s Jamiejem Foxxom. Prvi put dvoje je glumaca zajedno glumilo u sportskoj drami Samo igra (Any Given Sunday, 1999.), redatelja Olivera Stonea, u kojoj glavnu ulogu tumači Al Pacino, već spomenuta akcijska komedija Setha Gordona Back in Action njihova je treća suradnja. Iako bi se moglo reći da su već uhodani, snimanje filma obilježili su problemi koje dvoje glumaca nisu iznosili u javnost, a najviše su se spominjale međusobne nesuglasice. Snimanje je u jednom trenutku bilo i prekinuto jer je Foxx bio hospitaliziran, a s obzirom na to da nije objavljen razlog njegovog boravka u bolnici, prethodne su glasine još više narasle. Back in Action još uvijek nema datum objave, no najavljeno je da bi do kraja ove godine trebao biti dostupan na Netflixu. U filmu je riječ o dvoje bivših špijuna koji se, godinama nakon što su odustali od karijere u CIA-i kako bi zasnovali obitelj, vraćaju u svijet špijunaže, no bivaju otkriveni… Osim Diaz i Foxxa, u filmu glume i Kyle Chandler, Glenn Close, Andrew Scott i Jamie Demetriou.

Cameron Diaz i Keanu Reeves zajedno su glumili u from-comu ‘Ljubav u Minnesoti’ iz 1996. (Foto: Fine Line Features)

A dok čekamo vidjeti Diazin “bijeg” iz mirovine, već se priča o njezinom novom filmu. Naime, kako piše Variety, glumica vodi finalne pregovore nakon kojih bi se trebala pridružiti Keanuu Reevesu u crnoj komediji Outcome. Bila bi to njihova druga suradnja s obzirom na to da su zvijezda franšize John Wick i glumica s najljepšim smiješkom u Hollywoodu već glumili zajedno u romantičnoj komediji Ljubav u Minnesoti (Feeling Minnesota, 1996.), redatelja Stevena Baigelmana.

Reevesa bi u novom filmu trebali gledati u ulozi holivudske zvijezde koju video isječak iz prošlosti natjera na suočavanje s demonima iz prošlosti, dok je Diazina eventualna uloga u filmu još uvijek nepoznanica.

Drugi redateljski film

Poznato je pak da će to biti drugi redateljski film Jonaha Hilla. Ovog 40-godišnjeg svestranog filmaša imali smo prilike gledati u romantičnoj komediji You People (2023.) koju je napisao zajedno s redateljem filma Kenyom Barrisom, a bit će to Hillov drugi redateljski projekt. Naime, kao redatelj debitirao je filmom inspiriranim vlastitim djetinjstvom, Mid90s (2018.). Osim ovog dugometražnog filma, režirao je i Netflixov dokumentarac Stutz (2022.), koji opisuje život i karijeru Hillovog terapeuta, dr. Phila Stutza, a kao glumca i producenta pamtimo ga i iz filma Ne gledaj gore (Don’t Look Up, 2021.).

Hill je, zajedno s Ezrom Woodsom, napisao i scenarij za Outcome, a s Mattom Dinesom i Alison Goodwin, odnosno putem svoje produkcijske kuće Strong Baby uključen je i u taj segment filma, baš kao i Apple Studios.

O autoru

O autoru