‘Boy Kills World’: Puno buke oko prvog trailera za distopijski akcijski film osvete

Trailer koji je privukao najviše pažnje ovih dana je Boy Kills World s Billom Skarsgårdom u glavnoj ulozi. Izgleda kao najcool film kojeg ćemo imati prilike gledati u kinima, no ne može ga se svuda pogledati.

Mada još nema datum izlaska, krvavi, distopijski akcijski triler osvete Boy Kills World s Billom Skarsgårdom (John Wick 4, 2023., serijal Ono) i Jessicom Rothe (La La Land, 2016., serijal Sretan dan smrti) u glavnim ulogama postao je jedna od glavnih tema portala o filmskim novostima.

Gdje je nestao trailer filma?

Trailer filma je postavljen na YouTube kanal specijaliziran za trailere, da bi nakon desetak sati bio uklonjen. Postavljen je na drugi, treći, na gotovo sve najpoznatije kanale koje je popratila vijest na portalima o objavi istoga, samo da bi ih zadesila ista sudbina – uklonjeni su nakon pola dana online.

Boy Kills World
Bill Skarsgård i Jessica Rothe u filmu Boy Kills World (Foto: Raimi Productions)

Razlog tome je što trailer očito nije još trebao biti objavljen, već je ‘procurio’ od strane tko zna koga, najvjerojatnije od neke osobe uključene u film ili sam rad na montaži trailera. I studio je morao reagirati iz očitih razloga. U ovom trenutku još uvijek je dostupan na ponekim kanalima, no to više nisu poznate baze trailera već ih postavljaju privatni korisnici YouTubea, i samo je pitanje vremena kad će opet nestati i pojaviti se negdje dalje.

Baš iz tog razloga nema previše smisla postavljati ga ovdje jer velika je mogućnost da će za pola sata to biti prazan link na video. Zato je najbolje potražiti ga ‘pješke’ na YouTubeu. No ono što se moglo vidjeti na danas ranije objavljenom videu (koji je naravno već uklonjen) je Boy Kills World postavilo na mjesto jednog od najočekivanijih filmova koji treba izaći u, nadamo se, što kraćem vremenu.

Da ne bi bilo zabune, producent Roy Lee je prošle godine objavio koncept trailera koji u određenoj mjeri podsjeća na onaj službeni, no to nikako nije ‘real deal’ jer nisu niti pravi glumci, ali ipak daje mali uvid u ono što se može očekivati.

Vizualno bogata i suluda zabava na velikom ekranu

Neprestana akcija, fantastična koreografija, vizualno bogat i šaren film mračne tematike i odlična glumačka postava koja izgleda da se istinski zabavlja u onome što radi, a sve to dok nabildani Bill Skarsgård sije smrt na sve moguće i nemoguće načine što istinski opravdava naziv filma – Boy Kills World. Naravno, s takvim naslovom se ne očekuje ništa manje od toga.

Njemačkom redatelju Moritzu Mohru Boy Kills World je prvi dugometražni film kojeg je snimio prema vlastitom istoimenom kratkom filmu koji je u stilu akcijskih trilera Nobody (2021.) i serijala Kill Bill s futurističkim elementima Trkača (The Running Man, 1987.), barem se tako može zaključiti iz samog trailera.

O čemu je ‘Boy Kills World’?

Film produciraju Sam Raimi (serijali Zla smrt i Spider-Man) i Roy Lee (serijali Godzilla i Ono) dok su scenarij napisali Arend Remmers (Sløborn, 2020., Ze Network, 2022.) i Tyler Burton Smith (Dječja igra, 2019., Kung Fury: The Movie, 2023.). Radnja filma se odvija u bizarnom, mračnom distopijskom svijetu u čijem je fokusu gluhonijemi lik imena Dječak (Boy), koji putuje ovim depresivnim svijetom uz svoju nadzemaljsku maštu. Tragedija pogađa nakon što je Dječakova obitelj brutalno ubijena. Kad se aktiviraju njegovi instinkti za preživljavanjem, Dječak se pronađe na po život opasnom putovanju kroz mračnu šumovitu džunglu. Ondje upoznaje šamana koji Dječaka uzima pod svoje i stavlja ga na mukotrpan put odrastanja gdje potiče svog novog učenika da ostavi svoje djetinjstvo iza sebe i postane visoko obučeni ubojica.

Boy Kills World
Ekipa filma Boy Kills World (Foto: Universal, Netflix, HBO, Twentieth Century Fox, NBC, Nikkatsu, STX Films)

Film predvodi Bill Skarsgård kao obučeni ubojica na putu osvete, Dječak, Jessica Rothe je June 27, Dječakova slučajna ‘partnerica u zločinu’, dok su Famke Janssen (serijal X-Men, Zlatno oko, 1995.), Brett Gelman (Stranger Things, 2016., Pušteni s lanca, 2023.), Sharlto Copley (Distrikt 9, 2009., A-Team, 2010.) i Michelle Dockery (Downton Abbey, 2010., Gospoda, 2019.) u ulozi antagonističke obitelji Van Der Koy, gdje je Janssen matrijarh Hilda, Dockery je Melanie, a Gelman i Copley su Gideon i Glen. Legendarni indonežanski majstor borilačkih vještina Yayan Ruhian (Ratovi zvijezda: Sila se budi, 2015., serijal Racija) je Dječakov učitelj, a Andrew Koji (Warrior, 2019., Brzina metka, 2022.) je Basho.

Možda službeni trailer uskoro odluči i ugledati (legalno) svjetlo dana, a do tada ćemo morati isti tražiti po YouTube kanalima.

O autoru

O autoru