Box office Hrvatska: ‘Garfield’ je ponovno imao najveći ugriz na kino blagajnama

Drugi vikend po redu ‘Garfield’ zauzima prvo mjesto na domaćem box officeu i čini se kako nema namjere napustiti ga.

Mada je u blagom padu, box office vikenda u hrvatskim kinima ostvario je pristojan rezultat u skladu s proteklih par mjeseci. Tako je od četvrtka do nedjelje domaći box office iznosio 214.661 , što je -9,8 % manje nego prošlog vikenda. Publika se isto tako pojavila u nešto manjem broju, njih 34.239 ili -10 % manje.

Najuspješniji filmovi vikenda

Tjedan dana poredak najuspješnijih filmova nije se mijenjao, tako da je drugi vikend zaredom Garfield (The Garfield Movie) na prvom mjestu najuspješnijih sa 76.373 . Pogledalo ga je 13.024 gledatelja, a film se može pogledati u originalnoj i sinkroniziranoj verziji. Iznenađujuće, sinkronizirana verzija Garfielda je ipak možda bolja jer Filip Riđički koji mu posuđuje glas u sinkroniziranoj inačici je pogodio onaj lijeni, mrzovoljni glas dok je Chris Prattov Garfield ipak malo previše veseo. Takva stvar nipošto nije odbila publiku u SAD-u jer Garfield je ondje isto tako odnio pobjedu kao najuspješniji film, a izgleda kako ga nema namjeru prepustiti tako lako. Velike konkurencije Garfield zapravo nema jer prvi animirani film stiže tek sredinom lipnja, a do tada ovaj mačak će se sigurno gostiti kao da je u talijanskom restoranu i pliva u lazanjama.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Kao i prošlog tjedna, Furiosa: Pobješnjeli Max saga (Furiosa: A Mad Max Saga) na drugom je mjestu s 45.882 € i 5.874 gledatelja. Iz nekog razloga Furiosa se bori za gledatelje ne samo u hrvatskim, već i svjetskim kinima. U SAD-u je George Millerov ep već pao na treće mjesto po uspješnosti čemu se nitko nije nadao. Furiosa je stvarno super film kojeg vole kritičari i publika, ali iz nekog razloga jednostavno mu ne ide. Jedan od razloga je sigurno to što nema Maxa, osim u imenu filma. Možda bi Milleru bilo bolje da je snimio Mad Max: The Wasteland koji bi vratio Toma Hardyja u prvi plan i nastavio tamo gdje je Pobješnjeli Max: Divlja cesta (Mad Max: Fury Road, 2015.) stao, a sad zbog iznenađujućeg lošeg prijema Furiose u kino dvoranama veoma je upitno hoće li se on ikad snimiti. Možemo se samo nadati kako će se nešto promijeniti u idućih nekoliko tjedana.

     Majmuni, Imaginarni prijatelji i Winnie the Pooh

     Planet majmuna: Novo kraljevstvo (Kingdom of the Planet of the Apes) je na trećem mjestu i za razliku od Furiose daje obećavajuće rezultate na box officeu koji će sigurno omogućiti nastavak planirane priče. On je ovog vikenda zaradio 19.178 €, te je okupio 2.554 gledatelja. Cjelokupna svjetska zarada mu je 338 milijuna dolara, i lako bi mogao postići bolji rezultat od svog prethodnika koji je uspio doći do 490 milijuna.

     Imaginarni prijatelji (IF) su isto tako hit među publikom te su ponovno na četvrtom mjestu s 15.100 € i 2.998 gledatelja, što je gotovo 500 gledatelja više nego Planet majmuna. Kritičari ga baš ne simpatiziraju previše, ali zato publika voli Imaginarne prijatelje i oni su zapravo najvažniji ovdje.

     Up Next
     You can skip ad in
     SKIP AD >
     Ad will start in..
     Advertisement
     Uključi zvuk
     LIVE
      / 
     • Speed1
     • Subtitles
     • Quality
     • Audio
     Quality
      Speed
      • 2x
      • 1.5x
      • 1.25x
      • 1x (Normal)
      • 0.5x
      Subtitles
       Audio
        Embed this video:
        Copy
        Copy video link:
        Copy
        Chapters
         • Copy video url at current time
         • Fullscreen Exit Fullscreen
         This content is private
         Submit
         Please enter valid password!
         Age Verification
         By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
         ENTER
         or
         EXIT
         Coming Next
         CANCEL

         Jedini novi naslov među top pet je Winnie the Pooh: Krv i med 2 (Winnie the Pooh: Blood and Honey 2) koji je uspio zaraditi 10.343 € s 1.699 gledatelja. Od prvog filma koji je izašao krajem veljače 2023., ovaj nastavak je ostvario -44 % lošije rezultate a tako nešto sigurno može zahvaliti upravo svom prethodniku koji je bio istinski loš. Winnie the Pooh: Krv i med 2 je puno krvaviji, zabavniji i luđi od prvog nastavka, a publici će trebati još malo uvjeravanja u to kako bi promijenili mišljenje i napokon ga pogledali. Ako se to i ne dogodi, do kraja godine nas još očekuju horor bajke o Bambiju i Petru Panu.

         Od šestog do desetog mjesta

         Na 6. mjestu se nalazi prvi dio najavljene trilogije o tihim ubojicama Stranci: Prvo poglavlje (The Strangers: Chapter 1) koji je zaradio 8.735 €, odmah iza njega na 7. mjestu je sportska romantična drama Izazivači (Challengers) s 8.184 €, dok je na 8. mjestu francuska komedija Zbrka u genima (Cocorico) sa zaradom od 6.151 €. Na 9. mjestu se našla akcijska komedija Kaskader (The Fall Guy) koja je zaradila 4.566 €, te je 10. mjesto pripalo novoj obiteljskoj avanturi Polarna odiseja (Kina & Yuk) s 3.268 €.

         Izvor: Box office HR

         O autoru

         O autoru