Box Office Hrvatska: Indiana Jones predvodi box office u vikendu bez velike konkurencije

Definitivni favorit vikenda bio je ‘Indiana Jones i artefakt sudbine’ koji je u najvećem broju privukao gledatelje svih generacija.

Dolazak novih filmova namijenjenih publici svih uzrasta znači i veću box office zaradu što je ovaj vikend i uspio, te je za s ukupnom brojkom od 224.776 € za 35,1% veći od vikenda ranije. Posjećenost kino dvorana je također narasla za 32,3% što je odličan postotak, dok je u kinima ovog vikenda bilo 37.442 gledatelja.

Najgledaniji filmovi vikenda

Klasični junak s kojim su odrastale generacije i njegov posljednji film Indiana Jones i artefakt sudbine (Indiana Jones and the Dial of Destiny) najgledaniji je film vikenda s 14.650 gledatelja i 99.167 € box office zarade. S obzirom na to kako je ovo Indiana Jones i Harrison Ford koji se vraća u naslovnoj ulozi, rezultati na globalnom box officeu su puno lošiji od očekivanog. Prvotne kritike s premijere na festivalu u Cannesu bile su podijeljene i to je sigurno utjecalo na taj rezultat, što je doista šteta jer nije za očekivati povratak Forda (koji će za koji dan napuniti 81 godinu) u nekom novom Indiani Jonesu, te je ovo posljednja prilika za pogledati legendarnog glumca i lika na velikom ekranu. Naravno da je filmu neizbježno uspoređivanje s prvim nastavcima, ali (nerijetko) ne bi škodilo manje slušanja kritike, a više uživanja u zabavnom filmu jer lako će se propustiti nešto što se vama sviđa, a pojedincu koji ga je pogledao dan ranije ne. Svi vole dobru avanturu, i to će sigurno dobiti ovim filmom koji je primjeren za gledatelje svih uzrasta. Ne želite valjda razočarati Toma Cruisea?

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Pixarov posljednji animirani film Elementi (Elemental) u svom trećem vikendu prikazivanja na drugom je mjestu gledanosti s 5.175 gledatelja i 27.033 € zarade. Elementi su isto tako imali slabije otvaranje od očekivanog, ali iz tjedna u tjedan imaju jako dobre rezultate zahvaljujući tome što su gledatelji zadovoljni i tako nešto se pročuje. Rijetki su Pixarovi filmovi koji nemaju dobru poruku i ‘ono nešto’ iza same animacije, a Elemental ima sve to.

     Krakeni, komedija i super junaci

     Komedija ‘za odrasle’ Cura za sve (No Hard Feelings) s Jennifer Lawrence u glavnoj ulozi ovog vikenda je treća na box office ljestvici. 3.668 gledatelja za vikend dobro su se nasmijali na zločeste šale, dok mu je 21.483 € bila box office zarada vikenda. Ista situacija je i na globalnom box officeu, gdje malo-pomalo ostvaruje dobre rezultate uz minimalan pad posjećenosti naspram vikenda ranije.

     Ni kriv ni dužan
     Ray Liotta i Charlie Day u filmu Ni kriv ni dužan (Foto: Roadside Attractions)

     Nova animirana avantura Ruby: Tinejdžerica Kraken (Ruby Gillman: Teenage Kraken) svog prvog vikenda u kinima ostvarila je 13.000 € box office zarade s 2.984 gledatelja. Studio DreamWorks je još jednom preokrenuo očekivanja gledatelja stavljajući uobičajenog ‘lošeg’ lika, u ovom slučaju krakena, u poziciju glavnog protagonista i pozitivca kao što su to bili Shrek i Jeti. Ruby će zajamčeno osvojiti svakog gledatelja, a gubitak boljeg mjesta na ljestvici vjerojatno može zahvaliti lošem tajmingu izlaska i neočekivane pojave u kinu, jer da je izašla 3 mjeseca ranije bila bi puno veći hit zbog toga što velikih studijskih animacija nije bilo, a ovako pored Spider-Mana i Elemenata koji osvajaju gledatelje tjednima – imala je manje šanse za uspjeh u vikendu otvaranja. Unatoč lošoj početnoj sreći, animacija je prelijepa i priča je prezabavna i itekako je vrijedna cijene kino ulaznice.

     Up Next
     You can skip ad in
     SKIP AD >
     Ad will start in..
     Advertisement
     Uključi zvuk
     LIVE
      / 
     • Speed1
     • Subtitles
     • Quality
     • Audio
     Quality
      Speed
      • 2x
      • 1.5x
      • 1.25x
      • 1x (Normal)
      • 0.5x
      Subtitles
       Audio
        Embed this video:
        Copy
        Copy video link:
        Copy
        Chapters
         • Copy video url at current time
         • Fullscreen Exit Fullscreen
         This content is private
         Submit
         Please enter valid password!
         Age Verification
         By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
         ENTER
         or
         EXIT
         Coming Next
         CANCEL

         Na petom mjestu nalazi se The Flash sa zaradom od 10.966 € i 1.690 gledatelja u svom trećem vikendu. Nažalost, za jedan od najboljih DC filmova u posljednje vrijeme, globalni box office je poražavajući za film ovog spektra čemu je ‘kumovala’ drama iza kamera i vjerojatno same odluke studija. S budžetom većem od 200 milijuna dolara plus troškovi marketinga, film je do sada zaradio 245 milijuna. Čak i ako je publika odlučila ne otići u kino zbog te drame oko glumca i studija, u filmu je Michael Keaton koji je genijalan sa svojim povratkom kao Batman i to bi trebao biti dovoljan razlog za ipak malo više ljubavi prema The Flashu.

         Novi filmovi u kinu ovog vikenda

         Ni kriv ni dužan (Fool’s Paradise) je nova komedija redatelja i scenarista Charlieja Daya gdje on glumi osobu upravo puštenu iz mentalne ustanove koja se ‘ni kriva ni dužna’ pronađe na filmskom setu i postane nova zvijezda Hollywooda. Ova urnebesna komedija ispunjena velikim zvjezdanim imenima svog prvog vikenda u kinima je na 11. mjestu najgledanijih.

         Jednog lijepog jutra
         Scena iz filma Jednog lijepog jutra (Foto: MCF Hrvatska)

         Jednog lijepog jutra (Un beau matin) francuska je romantična drama s uvijek hipnotizirajućom i zanosnom Léom Seydoux u glavnoj ulozi samohrane majke koja usred pogoršanja zdravstvenog stanja njenog oca za kojeg brine, pronalazi neočekivanu ljubav s oženjenim muškarcem koji se bori s time da prekine svoj ustaljeni brak. Drama koja će svakog gledatelja oduševiti jednostavnošću i realnim prikazom ljudskih odnosa, ovog vikenda je na 19. mjestu.

         Izvor: Box Office HR

         O autoru

         O autoru