Box Office Hrvatska: Nevaljali medvjedi i ostale životinje vladaju box officeom

Od nestašnih i krvoločnih medvjeda, superherojskih mrava do junačkih pasa, ovaj vikend je doista bio u znaku filmskih životinja i ostalih prijateljskih ili manje prijateljski nastrojenih bića.

Redatelji i glumci često govore kako na filmu rad sa životinjama zna biti najteži, budući da ih se najmanje može kontrolirati na setu. Vjerojatno ima istine u tome, ali ove koje su zauzele vrh liste su doista dobro i poslušno odradile posao, a k tome su studiju donijele i dobru zaradu.

Najgledaniji filmovi ovog vikenda

Kao i prošlog vikenda, na prvom mjestu gledanosti je čovjek-mrav poznat kao Scott Lang, glavni junak filma Ant-Man i Wasp: Kvantumanija (Ant-Man and the Wasp: Quantumania) koji je ovog vikenda u kina okupio 6.773 gledatelja s 44.164 € zarade. Mada mu kritike nisu sklone, gledateljima nije jasno zašto, jer ovo je jedan odličan superherojski sf/fantasy film i puno je bolji od većine filmova iz serijala koje je Marvel izbacio u zadnje vrijeme.

P'Astanian i tri Njušketira
P’Astanian i tri Njušketira © BLITZ

Na drugom mjestu je psić mačevalac u animiranoj avanturi P’Astanian i tri Njušketira (D’Artacán y los Tres Mosqueperros) na čije su pustolovine u kino pohrlila 7.074 gledatelja, što mu je osiguralo drugo mjesto s 35.769 € zarade. Animirana avantura je zasnovana na istoimenom originalnom animiranom serijalu iz 1981. i animiranom filmu, mada se tada na našim prostorima film zvao Darta-Ker i tri Pasketara. Naravno, i ta animirana verzija je proširena adaptacija legendarnog romana Alexandrea Dumasa, Tri mušketira (Les Trois Mousquetaires) iz 1844. godine.

Kad medvjedi napadaju

Treće mjesto najgledanijih je zauzeo party medo u filmu Kokainski medvjed (Cocaine Bear) čija je mješavina komedije, akcije, trilera i horora priuštila savršenu kino zabavu za 5.131 gledatelja. Zbog same teme filma, ovaj film je bio veliko kockanje za komičarku i redateljicu Elizabeth Banks, ali rezultati su i više nego uspješni. Nevjerojatna priča ovog medvjeda temeljena na (djelomično) istinitom događaju je ovog vikenda ostvarila zaradu od 28.468 €, te se zbog uspjeha filma u cijelom svijetu već imaju planovi za nastavke.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Dok jedan medo voli nedozvoljene supstance, ovaj drugi na listi koji je zauzeo četvrto mjesto više voli ćup meda i krv. Winnie the Pooh: Krv i med (Winnie the Pooh: Blood and Honey) je ovog vikenda odveo 3.083 gledatelja na mračnija mjesta za koja originalna priča A. A. Milnea o prijateljskom medvjediću nije ni slutjela da će posjetiti. Svog prvog vikenda je krvoločni Winnie the Pooh zaradio 18.466 € što mu je osiguralo mjesto među pet najgledanijih ovog vikenda.

     Na petom mjestu je Avatar: Put vode (Avatar: The Way of Water), te je u svom 11. vikendu u kinima zaradio 16.131 €, te su na putovanje u Pandoru ovog vikenda pošla 2.208 gledatelja. Epski fantasy spektakl Jamesa Camerona je prije nekoliko dana postao treći najuspješniji film po zaradi u svijetu, preuzevši mjesto Cameronovog filmskog klasika Titanic (1997.).

     Winnie the Pooh: Krv i med
     Winnie the Pooh: Krv i med © Jagged Edge Productions

     Novi i domaći filmovi na listi najgledanijih

     P’Astanian, Kokainski medvjed i Winnie the Pooh su novi filmovi koje se moglo pogledati od ovog vikenda u kinima, a osim njih na listi najgledanijih je i ekranizacija romana Paola Cognettija, Osam planina (Le otto montagne). Priča o vječnom prijateljstvu popraćena scenama planinskih vrhova i prirode koje oduzimaju dah je zauzela 18. mjesto na listi.

     Jedini hrvatski film na listi je 3D animirani film Cvrčak i Mravica, te je ovog tjedna zauzeo 14. mjesto među najgledanijim. U osam tjedana koliko je već u kinima, ovaj prvi domaći film animiran 3D tehnikom je zaradio sveukupno 211.477 .

     Up Next
     You can skip ad in
     SKIP AD >
     Ad will start in..
     Advertisement
     Uključi zvuk
     LIVE
      / 
     • Speed1
     • Subtitles
     • Quality
     • Audio
     Quality
      Speed
      • 2x
      • 1.5x
      • 1.25x
      • 1x (Normal)
      • 0.5x
      Subtitles
       Audio
        Embed this video:
        Copy
        Copy video link:
        Copy
        Chapters
         • Copy video url at current time
         • Fullscreen Exit Fullscreen
         This content is private
         Submit
         Please enter valid password!
         Age Verification
         By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
         ENTER
         or
         EXIT
         Coming Next
         CANCEL

         Veća posjećenost i bolji rezultati

         Po pitanju ukupnog box officea, kad se zbroje prihodi 20 najgledanijih filmova ovog tjedna, svi zajedno su ostvarili prihod od 271.108 €, što je za 7,5% više nego prošli vikend.

         Ovaj vikend za posjet kino dvoranama odlučilo se 48.704 gledatelja, što znači da se posjećenost povećala za 16% naspram vikenda ranije.

         Izvor: Box Office HR

         O autoru

         O autoru