‘Black Panther: Wakanda zauvijek’ i ‘Šesti autobus’ na vrhu kino gledanosti proteklog vikenda

‘Black Panther: Wakanda zauvijek’ je po zaradi premašio ‘Šesti autobus’ koji je pak imao veću posjećenost za nekoliko tisuća gledatelja.

Protekli filmski vikend je i dalje u znaku superheroja, što fiktivnih, što iz stvarnog svijeta. Prema boxoffice.hr, zbog produženog vikenda je ostvarena i veća posjećenost kino publike, a što konačne brojke govore i same.

Najgledaniji filmovi u hrvatskim kinima

Nastavak superherojskog Black Panthera iz 2018. godine je drugi vikend u nizu zasjeo na prvo mjesto hrvatskog box officea po zaradi, ali ne i posjećenosti. Na prvom mjestu s financijskog aspekta Wakanda zauvijek je ostvario 709.552,00 kn prihoda uz 13.262 gledatelja, a u usporedbi s vikendom ranije pad zarade je manji za -34,9% što je i očekivano s obzirom da je film u drugom tjednu prikazivanja.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Iako sa manjom zaradom, no ipak najgledaniji film proteklog vikenda je bila domaća ratna drama Šesti autobus sa 18.141 gledatelja u svom prvom vikendu prikazivanja. Od Black Panther: Wakanda zauvijek je privukao govoto pet tisuća gledatelja više, no zaradio je 613.763,00 kn, što je skoro sto tisuća kuna manje od Wakanda zauvijek.

     Razlog tome kao i uvijek je taj što Black Panther nudi više verzija filma (koje su ujedno i skuplje) poput 3D i 4D, a s obzirom da je duži od 120 minuta, multipleks kina obračunavaju dodatnu naknadu za takvo trajanje filma i samim time je zarada veća.

     Treće mjesto gledanosti proteklog vikenda je zauzela satirična horor komedija Meni kojeg neki nazivaju i žanrovskim filmom godine, a čemu su doprinijele izvedbe Ralph Fiennesa i Anye Taylor-Joy. Ovaj chefov filmski specijalitet je privukao 7.569 gledatelja i u svom prvom vikendu prikazivanja zaradio 322.045,00 kn.

     Trokut tuge - Triangle of Sadness
     Scena iz filma Trokut tuge © Zagreb Film Festival

     Na četvrtom mjestu se nalazi domaća komedija Marginalci koja četvrti vikend od izlaska i dalje privlači gledatelje željne smijeha te dobro poznatih lica domaće filmske i kazališne scene Kerekesh teatra. Hrvatsku komediju godine je proteklog vikenda pogledalo 5.279 gledatelja uz ukupnu zaradu kino ulaznica u iznosu od 235.647,00 kn. Ako se usporedi s vikendom ranije, zarada filma je opala tek za –3,5%.

     Peto mjesto je rezervirano za animirani film Lola i velika tajna, čije mjesto na ljestvici gledanosti je ostalo isto kao i vikenda ranije. Ovog vikenda film je ostvario zaradu od 149.671,00 kn što je povećanje od 3,9% naspram tjedna ranije, a pogledalo ga je 4.257 gledatelja željnih avanture.

     Novi filmovi u kinima

     Novi naslovi koji su se ovog vikenda pojavili u hrvatskim kinima su satirična drama/komedija Trokut tuge i biografska novinarska drama Ona je rekla.

     Ona je rekla - She Said
     Scena iz filma Ona je rekla © Universal Pictures

     Trokut tuge kao i film Meni koji je na trećem mjestu gledanosti na satiričan i urnebesan način prikazuje klasne podjele društva te ih baca u nevjerojatne situacije tokom filma – sve naravno za našu zabavu. Trokut je zauzeo 6. mjesto prvog vikenda prikazivanja sa 4.081 gledatelja i 142.606,00 kn zarade od ulaznica.

     Ona je rekla je biografska drama o dvije uporne novinarke New York Timesa koje su razotkrile jedan od najvećih skandala Hollywooda novije povijesti, o seksualnim zlostavljanjima poznatog producenta Harveya Weinsteina. U prvom vikendu prikazivanja film je zauzeo 12. mjesto sa 1.636 gledatelja i 73.181,00 kn zarade kino ulaznica.

     Domaći film i sveukupna gledanost

     Osim Šestog autobusa i Marginalaca, domaći filmovi na listi 20 najgledanijih su obiteljska komedija/avantura Kapa koja je na 8. mjestu (2. vikend prikazivanja), i hrvatski kandidat za Oscara, Sigurno mjesto na 18. mjestu (3. vikend prikazivanja).

     Up Next
     You can skip ad in
     SKIP AD >
     Ad will start in..
     Advertisement
     Uključi zvuk
     LIVE
      / 
     • Speed1
     • Subtitles
     • Quality
     • Audio
     Quality
      Speed
      • 2x
      • 1.5x
      • 1.25x
      • 1x (Normal)
      • 0.5x
      Subtitles
       Audio
        Embed this video:
        Copy
        Copy video link:
        Copy
        Chapters
         • Copy video url at current time
         • Fullscreen Exit Fullscreen
         This content is private
         Submit
         Please enter valid password!
         Age Verification
         By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
         ENTER
         or
         EXIT
         Coming Next
         CANCEL

         ‘Starosjedioci’ na popisu 20 najgledanijih filmova prošlog vikenda koji su u distribuciji duže od 10 tjedana su animirani filmovi Vatreno srce (15. mjesto – 13. vikend prikazivanja) i DC Liga Super-ljubimaca (20. mjesto – 17. vikend prikazivanja).

         76.281 gledatelja je ovog produženog vikenda posjetilo kino, što je za 34% više nego vikenda ranije, a zarada od prodanih ulaznica je sveukupno iznosila 3.052.229,00 kn, te je u usporedbi s rezultatom od tjedan dana ranije veća za 23,34%.

         O autoru

         O autoru