Box Office Hrvatska: ‘Creed III’ ovog vikenda odnio pobjedu i izvan ringa

Novi filmovi koji su ovog vikenda izašli u kina bili su najgledaniji, a prošlotjedni favoriti su punili kino dvorane odmah iza njih.

Osim serijala o Jamesu Bondu i Ratova zvijezda, još jedna dugovječna franšiza filmova je ovaj vikend dokazala kako je i više nego popularna među gledateljima, dok su ostali originalni filmovi ostvarili odlične rezultate (i) ovog vikenda.

Najgledaniji filmovi ovog vikenda

Najgledaniji film ovog vikenda bio je Creed III, treći nastavak iz serijala Creed koji je ujedno spin-off filmova o Rockyju Balboi kojeg je utjelovio legendarni Sylvester Stallone prvi puta 1976. u filmu Rocky. Prvo mjesto gledanosti Creed III osigurao si je s 65.769 € zarade i 10.167 gledatelja. Na globalnom tržištu ovog vikenda, ne samo da je postigao najbolje otvaranje serijala, već se može pohvaliti i najvećim otvaranjem sportskog filma u povijesti. Ovaj meč je svakako pobjednički za glavnu zvijezdu i redatelja filma kojem je ovo ujedno i prvi režirani film, Michaela B. Jordana.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Na drugom mjestu gledanosti je romantična komedija Uzimam, možda (Maybe I Do) koja je privukla 7.405 gledatelja i pritom zaradila 42.995 €. Ova višegeneracijska komedija o složenosti braka i odnosa je posjela poznata lica Hollywooda za jedan stol: Diane Keaton, Richard Gere, Susan Sarandon, William H. Macy, Emma Roberts i Luke Bracey. I svi imaju nešto za reći.

     Prošlotjedni favoriti pri vrhu

     Prošlotjedni broj jedan ovog vikenda je na trećem mjestu, a to je Marvelov Ant-Man i Wasp: Kvantumanija (Ant-Man and the Wasp: Quantumania) kojeg je ovaj vikend pogledalo 2.729 gledatelja koji su mu donijeli zaradu od 18.416 €. Predstavljanje novog glavnog negativca Marvelovog filmskog univerzuma (MCU) Kanga osvajača je i trećeg vikenda u kinima donijelo jako dobru zaradu.

     Maybe I Do
     Uzimam, možda © Duplicato Media

     Omiljena party životinja ovih tjedana u kinima, Kokainski medvjed (Cocaine Bear) je svog drugog vikenda u kinima zauzeo četvrto mjesto najgledanijih. 2.746 gledatelja se zabavilo u ovoj krvavoj i nesvakidašnjoj akcijskoj-triler komediji te su (ne)sretnom medi ovog vikenda priskrbili zaradu od 17.085 €. Film je veliki hit u Hrvatskoj i svijetu, te je postao viralan nakon što je izašao trailer i poslije toga cijeli svijet je upoznao apsurdnu istinitu priču o medvjedu na kokainu na kojoj je zasnovan film.

     Peto mjesto pripada animiranoj avanturi P’Astanian i tri Njušketira (D’Artacán y los Tres Mosqueperros) koja je ovog vikenda pružila obiteljsku zabavu za 2.614 gledatelja. Zarada od 13.087 € mu je osigurala mjesto među pet najgledanijih i ovog vikenda, a film je sigurno zainteresirao i stariju publiku željnu nostalgije jer ovaj animirani film je moderna interpretacija istoimene animirane serije iz 1981. godine.

     Trokut tuge - Triangle of Sadness
     Scena iz filma Trokut tuge © Zagreb film Festival

     Oskarovski i domaći filmovi na listi najgledanijih

     Kako se bliži ovogodišnja dodjela nagrada Oscar, u kina su se vratili i prošlogodišnji filmovi koji predvode s nominacijama za zlatnog kipića. Tako je 13. mjesto gledanosti zauzela avanturistička sf surealna komedija koja je prikupila najviše nominacija za ovogodišnju nagradu Oscar, njih čak 11 – Sve u isto vrijeme (Everything Everywhere All at Once). Nepredvidljiv, urnebesan, kreativan, fantastično snimljen i odglumljen, zaslužio je svu pozornost koju dobiva.

     Drugi oskarovski film koji se pojavio na 19. mjestu je Trokut tuge (Triangle of Sadness) redatelja Rubena Östlunda i ujedno je jedno od najpodvojenijih ostvarenja među kritičarima. Dok je jednima smetala dužina filma od dva i pol sata, ostali su uživali u svakoj sekundi ove društvene satire koja je nominirana za tri Oscara. Za ulogu u Trokutu tuge, rođeni Osječanin s danskom adresom Zlatko Burić osvojio je nagradu za najboljeg europskog glumca na dodjeli Europskih filmskih nagrada u Reykjaviku.

     Od domaćih filmova, prisustvom na listi najgledanijih se može pohvaliti jedino prvi hrvatski 3D animirani film Cvrčak i Mravica koji je na 15. mjestu.

     Up Next
     You can skip ad in
     SKIP AD >
     Ad will start in..
     Advertisement
     Uključi zvuk
     LIVE
      / 
     • Speed1
     • Subtitles
     • Quality
     • Audio
     Quality
      Speed
      • 2x
      • 1.5x
      • 1.25x
      • 1x (Normal)
      • 0.5x
      Subtitles
       Audio
        Embed this video:
        Copy
        Copy video link:
        Copy
        Chapters
         • Copy video url at current time
         • Fullscreen Exit Fullscreen
         This content is private
         Submit
         Please enter valid password!
         Age Verification
         By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
         ENTER
         or
         EXIT
         Coming Next
         CANCEL

         Ukupan vikend box office

         Što se tiče posjećenosti kina ovog vikenda, filmove na velikom platnu je pogledalo 41.864 gledatelja što je za 6,4% manje nego vikenda ranije. Čim je posjećenost manja, ta brojka se odrazi i na sveukupnu vikend zaradu koja je iznosila 241.710 €, a ona je za 3,7% manja od prethodnog vikenda.

         Izvor: Box Office HR

         O autoru

         O autoru