Ang Lee u filmu o Bruceu Leeju glavnu ulogu dao – sinu

Ang Lee, Oscarom nagrađeni redatelj za film Planina Brokeback, režira biografsku dramu o Bruceu Leeju. Slavnog glumca poznatog po borilačkim vještinama u filmu će tumačiti redateljev sin, Mason Lee.

Sony Pictures javlja kako priprema biografsku dramu o Bruceu Leeju. Film će režirati slavni redatelj Ang Lee. Pripreme traju već neko vrijeme, što dokazuje i činjenica da je svoju verziju scenarija napisalo već četvero scenarista. Posljednji od njih je Dan Futterman, poznat po scenarijima za filmove Capote (2005.) i Foxcatcher (2014.).

Ang Lee: Moram ispričati ovu priču

Bruce Lee, koji je iznenada umro 1973. u dobi od samo 32 godine, ostvario je kratku, ali upečatljivu hollywoodsku karijeru.

Kao glumac, redatelj i stručnjak za borilačke vještine stekao je brojne obožavatelje. Njegovi filmovi Zmajeva šaka (1972.), Na zmajevom putu (1972.) i U zmajevom gnijezdu (1973.), kao i TV serija The Green Hornet, popularizirali su borilačke vještine diljem svijeta u kasnim šezdesetima i ranim sedamdesetima.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     “Osjećam veliku odgovornost. Moram ispričati priču o ovom briljantnom, jedinstvenom ljudskom biću koje je čeznulo za pripadanjem. Posjedovao je ogromnu moć, a neumornim je napornim radom pretvorio nemoguće snove u stvarnost”, izjavio je redatelj Ang Lee.

     Rođen u San Franciscu, no odrastao u Hong Kongu, Bruce Lee nije bio potpuno prihvaćen ni kao Amerikanac, ali ni kao Kinez. Unatoč tome, a možda baš i zbog toga, predstavljao je svojevrsni most između istoka i zapada. Tako je zapadnom svijetu promovirao kineski Kung Fu.

     Kći Brucea Leeja bit će producentica filma

     Glavnu ulogu u filmu, jednostavno naslovljenom Bruce Lee, Ang Lee je namijenio svojem sinu Masonu Leeju. Kako bi se psihički i fizički pripremio za ulogu, 32-godišnji sin, navodno, posljednje tri godine marljivo trenira u Aziji. Mason je dosad bio najpoznatiji po ulogama u filmovima Mamurluk 2, Limbo i Dead Pigs. Također se pojavio u očevoj drami Dugo poluvrijeme Billyja Lynna iz 2016. godine.

     Lawrence Gray, Shannon Lee, Ang Lee, Ben Everard i Brian Bell bit će producenti. Elizabeth Gabler i Marisa Paiva nadgledaju projekt za Sony studio.

     Datum izlaska filma za sada još uvijek nje poznat.

     O autoru

     O autoru